Klara's Design

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji veljajo od 3. 3. 2023 do preklica.

Obiskovalec spletnega mesta www.klarasdesign.si (v nadaljevanju uporabnik) se strinja s spodaj navedenimi pogoji oziroma členi. Spletna trgovina Klara’s design (v nadaljevanju ponudnik) in njen lastnik, Klara Skale, si pridržujeta pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.klarasdesign.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Klara’s design, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki podjetja

Klara Skale, Mariborska cesta 51, 2310 Slovenska Bistrica
(osebno dopolnilno delo)

Email: 
Telefon: 070 625 527

Klara Skale ni zavezanec za DDV.

Uporaba spletnega mesta

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno mesto uporabljal zakonito in na običajen način. Če uporabnik spletno mesto uporablja v nasprotju s temi pogoji, mu lahko ponudnik začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop.

Z uporabo spletnega mesta med uporabnikom in ponudnikom ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos. Uporabnik zaradi uporabe spletnega mesta razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da dostop do spletne trgovine, določenih delov spletnega mesta ali posameznih funkcionalnosti kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

Dostopnost informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti trgovca,
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine,
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave,
 • informacije o načinu plačila,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.

Predstavitev izdelkov

Slike izdelkov v spletni trgovini ali kjerkoli na spletnem mestu so simbolične in ne zagotavljajo njihovih lastnosti. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov. Ponudnik ni vezan na opis proizvoda ali objavljeno ceno izdelka, če je opis ali cena posledica napake pri vnosu ali če je do napačnega opisa ali cene prišlo brez volje ponudnika.

Ponudnik bo skušal čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti izdelkov, dobavni rok ter cena spreminjajo, zato obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic naročila ali pa zamenjavo naročenega izdelka.

Klara’s design izdelki so ročno izdelani in unikatni, zato noben izdelek ni popolnoma enak drugemu. Možna so odstopanja med barvami dejanskih izdelkov in izdelkov na fotografiji.

Načini plačila

Klara’s design omogoča naslednje načine plačila:

 • Z nakazilom na račun Klara Skale, po predračunu. Podatke,  potrebne za nakazilo prejmete v elektronski pošti po oddaji naročila. Klara’s design naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.
 • Z gotovino ob prevzemu poštne pošiljke. Znesek kupnine in poštnine poravnate ob prevzemu paketa. Dostavo vrši Pošta Slovenije, ki za storitev odkupnine zaračuna provizijo.
 • S plačilom preko Paypala pri čemer vas spletno mesto preusmeri na Paypal stran, kjer opravite plačilo.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta in prodaje izdelkov na stojnici, se ponudba klarasdesign.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene izdelkov so izražene v evrih in ne vsebujejo DDV (nismo zavezanec). Vse cene in morebitni popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačila predračuna z nakazilom na TRR. Klara’s design si pridružuje pravico, do določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen na spletnem mestu klarasdesign.si.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. 

V primeru nakupa z gotovino po povzetju lahko dostavna služba (Pošta Slovenije), kupcu zaračuna dodatne stroške za posredovanje kupnine (vplačilo plačilnega naloga BN02), na kar prodajalec ne more vplivati.

Oznake/status izdelkov

 • Izdelek z oznako “Na zalogi” je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 2-3 dni od dneva plačila predračuna oz. oddaje naročila.
 • Izdelka z oznako “Ni na zalogi” trenutno ni na zalogi, rok izdelave pa ni vnaprej določen ali znan, izdelka pa ne morete dodati v košarico.
 • Izdelek z oznako “V izdelavi” bo dokončan in pripravljen za prodajo v roku 3-5 dni. V košarico ga lahko dodate in opravite nakup, vendar se končni rok dobave lahko podaljša za 3-5 dni.
 • Izdelka z oznako “Po naročilu” nikoli ni na zalogi, izdela se ga zgolj po predhodnem naročilu preko sporočila v uporabniškem profilu ali e-pošte.

Postopek nakupa

Postopek nakupa poteka v naslednjih korakih:

 1. iskanje posameznega izdelka,
 2. izbor izdelka za nakup z dodajanjem v košarico,
 3. določitev količine izdelkov za nakup v nakupovalni košarici,
 4. pregled končne cene izbranega izdelka v izbrani količini,
 5. uporaba kupona (če ta obstaja),
 6. vpis podatkov plačnika in podatkov za dostavo (če se ti razlikujejo od plačnika),
 7. izbira načina plačila,
 8. oddaja naročila.

Če ima uporabnik kodo za popust, jo mora vpisati pred zaključkom naročila. Vsi popusti so obračunani takoj, kasnejše spremembe niso možne. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke po naročilu.

Uporabnik se mora pred oddajo naročila strinjati s pogoji poslovanja spletne trgovine.

Po oddaji naročila spremembe naročila niso možne.

 

Potrditev naročila

Po oddaji naročila v spletni trgovini uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je uporabnik izbral, ter znesek dostave. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena.

Uporabnik je dolžan takoj preveriti pravilnost podatkov in sporočiti morebitne spremembe (npr. naslov za dostavo).

V primeru, da želi uporabnik odstopiti od naročila, nas lahko o tem obvesti najkasneje v 6 urah na elektronski naslov.

 

Izdaja računa

Klara’s design po odpremi naročenih artiklov kupcu v paketek priloži tudi račun. V primeru osebnega prevzema na stojnici ali pri plačilu po povzetju, prejme kupec napisan račun.

Dostava in poštnina

Vsako naročilo oddano skozi sistem trgovine klarasdesign.si bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket od 2 do 8 delovnih dni (odvisno od zaloge), odposlan oz. pripravljen za prevzem.  V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, klarasdesign.si  obvesti kupca. 

Partner za dostavo pošiljk je POŠTA SLOVENIJE, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 

Znesek dostave je odvisen od načina plačila in zneska nakupa. Ob plačilu po predračunu in znesku do 49€, poštnina znaša 2,90€. Ob plačilu po predračunu in znesku nad 49€, poštnino krije Klara’s design. Ob plačilu po povzetju znesek poštnine znaša 5,50€, ne glede na višino zneska nakupa. Ob izbiri plačila preko Paypal sistema, poštnina znaša 5,50€.

Cene dostave veljajo za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije. Znesek dostave v tujino se obračuna po ceniku Pošte Slovenije, pri čemer plačilo po povzetju ni mogoče, omogočamo pa plačilo preko sistema Paypal.

 

Ponudnik si pridržuje pravico, da zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi uporabnik naročilo že plačal po predračunu, mu ponudnik vrne vso kupnino vključno s stroški dostave v roku 8 dni.

 Izdelki narejeni po naročilu

Prodajalec želi prisluhniti vsaki svoji stranki posebej, zato je na voljo tudi naročilo unikatnih izdelkov narejenih po naročilu, ki so običajno zaradi posebnih želja in posledično več dela, nekoliko dražji od izdelkov, ki so trenutno na zalogi v spletni trgovini.

Postopek naročila izdelkov po naročilu:
1.  stranka izpolni svoje podatke za povpraševanje ali prodajalcu pošlje sporočilo na e-mail.
Če ima stranka več vprašanj, lahko prodajalca tudi pokliče na telefon 070 625 527(vsak delavnik med 11:00 in 19:00 uro),
2. Na e-mail stranke bo prodajalec odgovoril v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 24 ur.
3. Pri unikatnih izdelkih narejenih po naročilu, se stranka in prodajalec dogovorita kakšne so njene osebne želje glede barve, oblike, dolžine, velikosti,..
4. Ko je dogovor med stranko in prodajalcem sklenjen in potrjen, bo prodajalec stranki poslal predračun z vključenimi stroški pošiljanja (če se stranka odloči za pošiljanje po pošti), ta ga mora v roku treh (3) delovnih dni plačati.
5. Ko je nakazilo vidno na računu prodajalca, bo ta začel z izdelavo nakita. Nakit bo izdelan najkasneje v sedmih (7) dneh od prejema plačila, razen če se stranka in prodajalec ne dogovorita drugače.
6. Dokončane izdelke bo prodajalec poslikal in stranki po e-mailu poslal slike, pri katerih lahko pride do manjšega odstopanja pri barvah, zaradi svetlobe pri slikanju in obdelave slik. Nato bo paket z unikatnimi izdelki oddal s priporočeno pošiljko na Pošto Slovenije.

Pri unikatnih izdelkih, ki so izdelani po naročilu in so prilagojeni strankinim osebnim željam, odstop od pogodbe ni mogoč. Prav tako na unikatne izdelke po naročilu NE veljajo popusti in znižanja.

100 % varen nakup

V primeru kakršne koli pritožbe zaradi izdelka ali postopka nakupa, vas prosimo, da nam svojo pritožbo pošljete na elektronski naslov. Vašo pritožbo bomo evidentirali in nanjo v najkrajšem možnem času odgovorili.

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

Pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Klara Skale (odd) preko elektronske pošte o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Potrošnik mora blago vrniti v stanju, v katerem ga je prejel, najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

– pri pogodbah, katerih predmet so blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva,
– pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Postopek zamenjave in vračila blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) se lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo, brez razloga vrne. Zadošča, da kupec ponudnika najkasneje v 14 dneh obvesti (na e-mail naslov) o odstopu od pogodbe, blago pa vrne še v nadaljnjih 14 dneh.

Blago je potrebno vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle in za elektronske dele, ki niso več originalno zapakirani. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga.

Reklamacije

Ob prejemu poškodovanega, izdelka z napako ali napačnega izdelka ga mora kupec takoj oz. v najkrajšem možnem času reklamirati tako, da pisno obvesti ponudnika izdelka na elektronski naslov. Klara’s design je dolžna spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po dveh letih od datuma nakupa. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku dveh mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Z nobenim pogodbenim določilom ni mogoče omejiti ali izključiti prodajalčeve odgovornosti za stvarne napake, kot je določena z zakonom o varstvu potrošnika. Pogodbeno določilo, ki temu nasprotuje, je nično.

Če obstoj napake na blagu ni sporen, bomo čimprej, vendar najpozneje v roku 8 dni ugodili vaši zahtevi. Prav tako bomo na vašo zahtevo pisno odgovorili najpozneje v 8 dneh po prejemu zahteve, če je obstoj napake na blagu sporen.

Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi Klara Skale, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Klara Skale, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na naslednjem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine, objavljene na spletnem mestu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel na objavljene vsebine. V nobenem primeru vsebin, objavljenih na spletnem mestu, ni mogoče šteti za ponudbo v smislu Obligacijskega zakonika.

Ponudnik ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno ali ni delovalo ali ni delovalo pravilno.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

Slike izdelkov so simbolične in informativne ter so lahko drugačne od dejansko dobavljivega blaga.

Pravice intelektualne lastnine

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, je avtorsko pravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je Klara Skale. Oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršenkoli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

Nazadnje posodobljeno: 3. 3. 2023

Košarica Zapri